Ułatwienia dostępu

 

Uwaga !

Z uwagi na obecną sytuację, związaną z epidemią COVID-19 i ponownym okresem częściowej izolacji społecznej obejmującej starsze dzieci i młodzież proponujemy udzielenie pomocy psychologicznej dzieciom i młodzieży w formie kontaktu telefonicznego.

W związku z powyższym informujemy, że od dnia 30 października 2020 r. w Poradni Psychologiczno – Pedagogicznej w Bełchatowie zostaje uruchomiony telefoniczny dyżur psychologiczny dla dzieci i młodzieży:

  • w każdą środę w godzinach 8.00 – 12.00

  • w każdy piątek w godzinach 8.00 – 12.00

Wszystkie osoby potrzebujące wsparcia psychologicznego lub kontaktu
z psychologiem zachęcamy do kontaktu pod numerem telefonu
797–258–767

Udzielana pomoc jest bezpłatna a jej udzielenie nie wymaga żadnego skierowania.

 

Powiatowe granty oświatowe

W ubiegłym tygodniu w naszej szkole  dobiegły końca Powiatowe Granty Oświatowe .

Uczniowie klas drugich technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w kursie  ”Sporządzanie kaw dekoracyjnych i koktajli bezalkoholowych z profesjonalną obsługa klienta i kasy fiskalnej”prowadzonym przez Pana Marcina Pawlaka i Panią Jolantę Pędziwiatr .

   

Zakończyły się  również zajęcia „Jak prawidłowo dekorować potrawy – sekrety dekoracji z warzyw

i owoców” prowadzone przez Pana Marcina Pawlaka.

    

Podczas zajęć uczniowie mieli okazję zdobywać nową wiedzę i  umiejętności, jak również spróbować swoich sił w zakresie barmaństwa i carvingu. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć prac naszych uczniów.

GALERIA ZDJĘĆ - Start

TU OTRZYMASZ BEZPŁATNE WSPARCIE W KRYZYSIE

116 111

TELEFON ZAUFANIA DLA DZIECI I MŁODZIEŻY

116 123

TELEFON ZAUFANIA DLA OSÓB DOROSŁYCH

800 70 22 22

LINIA WSPARCIA DLA OSÓB W STANIE KRYZYSU PSYCHICZNEGO

800 100 100

TELEFON DLA RODZICÓW I NAUCZYCIELI W SPRAWIE BEZPIECZEŃSTWA DZIECI

WARSZTATY CUKIERNICZE

  

19 października 2020r. mieliśmy zaszczyt gościć w naszej szkole Mistrza Świata w cukiernictwie Pana Mieczysława Chojnowskiego, który przeprowadził warsztaty cukiernicze. Szkolenie było nagrodą, którą w lutym wywalczyli dla szkoły uczniowie biorący udział w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych w Warszawie (EXPO SWEET 2020) zdobywając srebrny medal.

Tematem warsztatów była czekolada jako półprodukt stosowany do produkcji pralin. Uczniowie mieli  okazję przygotować własne tabliczki czekolady oraz praliny. Uczyli się też temperowania czekolady. Przekonali się, że w przygotowanie tak pięknych i smacznych wyrobów czekoladowych trzeba włożyć mnóstwo wysiłku i zaangażowania, ale w efekcie daje to mnóstwo satysfakcji.

Zajęcia były cenną wskazówką i inspiracją dla uczestników pokazu, za co serdecznie dziękujemy.

Czytaj więcej: Warsztaty cukiernicze 2020