Ułatwienia dostępu

„I Ty możesz zostać Masterchefem!” – konkurs kulinarny w Bełchatowie

                            

" I Ty możesz zostać Masterchefem!" - VIII edycja konkursu rozstrzygnięta:
I miejsce
Kinga Peryga i Oliwia Pietryszka,  potrawa „Roladki z kurczaka z puree z dyni”
II miejsce:
Mateusz Gawlik i Mateusz Sobański potrawa „Lasagne z dynią, szpinakiem i serkiem szałwiowym beszamelem”
III miejsce:
Wiktoria Wrońska i Wiktoria Zaremba  potrawa „Warkocz jesienny”

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za wysoki poziom.

Czytaj więcej: „I Ty możesz zostać Masterchefem!” – konkurs kulinarny w Bełchatowie

Konsultacje z psychologiem

22 października 2021r. uczniowie naszej szkoły i ich rodzice będą mieli możliwość skorzystania z konsultacji z panią psycholog z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Bełchatowie. Pani psycholog będzie dyżurowała w sali multimedialnej ( na parterze szkoły za portiernią) w godz. 8.00 – 12.00. W przypadku uczniów niepełnoletnich wymagana jest zgoda rodziców/opiekunów prawnych.

Konsultacje będą odbywać się w ciągu roku szkolnego raz w miesiącu. Każdorazowo będziemy informować Państwa o kolejnych terminach.

Zapraszamy do udziału w konsultacjach.

Młodzieżowa Rada Miejska w Bełchatowie

 

Informujemy o możliwości zgłaszania kandydatów na członka

Młodzieżowej Rady Miejskiej w Bełchatowie.

Kartę zgłoszenia należy dostarczyć do 19 października 2021

do p. Beaty Duralskiej (gab. 405).

ZGŁOSZENIE 

Dzień Edukacji Narodowej - święto nauczycieli i wychowawców

"Uczyć to znaczy być czułym, kochającym, silnym, szczodrym dla tych, którzy na Tobie polegają; zachęcać i chwalić. Ale uczyć DOBRZE to znaczy wierzyć w to, czego się uczy."

  

 

Po długiej przerwie znów ruszyła kolejna edycja kursu kelnerskiego. W dniu 30.09.2021 r. certyfikowany trener Pan Jan Jakimowicz prowadził kurs kelnerski na poziomie podstawowym dla 14- osobowej grup uczniów. Uczestnicy zapoznali się z zagadnieniami dotyczącymi organizacji restauracji, pracy na stanowisku kelnera. Uczniowie nauczyli się przygotowywać salę  do obsługi gości, zaznajomili się z podstawowymi zasadami noszenia zastawy stołowej jak i znajomością obsługi gości. Ciekawym doświadczeniem również była enologia wina oraz jego dekantacja.
Na zakończenie każdy z uczestników otrzymał certyfikat w języku polskim i angielskim potwierdzającym udział w szkoleniu.